DOMÁCÍ NAKLÁDANÁ PEČENÁ RAJČATA S ČESNEKEM

Připravte si s námi voňavá domácí nakládaná pečená rajčata s česnekem! Vychutnejte si chuť léta po celý rok díky tomuto jednoduchému receptu. Získáte tak skvělou přílohu k masům, sýrům nebo jen tak k mlsání.
Co potřebujete domácí nakládaná rajčata?
- 2 kg rajčat
- 10 stroužků česneku (1/2 nakrájená, 1/2 utřená)
- 4 snítky tymiánu
- rostlinný/olivový olej
- sůl

Pusťte se do toho
1. Rajčata nakrájejte na půlky, vyskládejte do pekáče řezem vzhůru a pečte 40 minut v troubě rozehřáté na 180 °C.
2. Pak na rajčata poklaďte utřený česnek, posolte a zasypejte nasekaným tymiánem.
3. Po vychladnutí přiložte vždy dvě půlky rajčat k sobě, čímž je uzavřete, a natěsno je vyskládejte do sklenice.
4. Přidejte zbylý česnek, zalijte olejem až po vrch a zavíčkujte. Nakládaná rajčata skladujte v lednici.
Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!

