BABIČČINA ZELŇAČKA S KLOBÁSOU

Vzpomínky na nedělní obědy u babičky se často nesou ve znamení vydatné a voňavé zelňačky s klobásou. Tento poctivý recept, plný kysaného zelí a křupavé klobásy, je zkrátka klasikou, která nikdy neomrzí.
Co potřebujete na zelňačku s klobásou?
- 500 g kysaného zelí
- 200 g klobásy
- 1 cibule
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 1 bobkový list
- 1,2 l hovězího vývaru
- 2 lžíce oleje
- pepř
- sůl

Pusťte se do toho
1. V hrnci rozpalte olej a orestujte na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte na kolečka nakrájenou klobásu a opečte ji. Zaprašte vše paprikou a nechte minutu rozvonět.
2. Zelí slijte, podle potřeby pokrájejte a přidejte do hrnce s klobásou. Zalijte vývarem, osolte, opepřete a přidejte bobkový list. Vařte 15 až 20 minut, dokud zelí nezměkne. Na závěr odstraňte bobkový list.
Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!

