BABIČČINA ZELŇAČKA S KLOBÁSOU

zelňačka

Vzpomínky na nedělní obědy u babičky se často nesou ve znamení vydatné a voňavé zelňačky s klobásou. Tento poctivý recept, plný kysaného zelí a křupavé klobásy, je zkrátka klasikou, která nikdy neomrzí.

Co potřebujete na zelňačku s klobásou?

  • 500 g kysaného zelí
  • 200 g klobásy
  • 1 cibule
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 bobkový list
  • 1,2 l hovězího vývaru
  • 2 lžíce oleje
  • pepř
  • sůl
klobásy do zelňačky

Pusťte se do toho

1. V hrnci rozpalte olej a orestujte na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte na kolečka nakrájenou klobásu a opečte ji. Zaprašte vše paprikou a nechte minutu rozvonět.

2. Zelí slijte, podle potřeby pokrájejte a přidejte do hrnce s klobásou. Zalijte vývarem, osolte, opepřete a přidejte bobkový list. Vařte 15 až 20 minut, dokud zelí nezměkne. Na závěr odstraňte bobkový list.

Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights