KEFÍROVÁ BÁBOVKA S MÁKEM

Hledáte recept na nadýchanou a zároveň šťavnatou bábovku? Kombinace kefíru a máku dodá tomuto moučníku jedinečnou mozaiku i chuť, kterou si zamilujete!
Co potřebujete na kefírovou bábovku s mákem?
- 1 hrnek kefíru nebo podmáslí
- 1 a 1/2 hrnku hladké mouky
- 1 hrnek moučkového cukru (i méně)
- 100 g mletého máku
- 1/2 hrnku oleje
- 2 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 1 kypřicí prášek
- citronová kůra z 1 citronu
- 150 ml mléka
- cukr a skořice dle chuti

Pusťte se do toho
1. V míse prošlehejte kefír (nebo podmáslí), moučkový cukr, vanilkový cukr, olej a vejce.
2. Přidejte hladkou mouku a kypřicí prášek a nakonec vmíchejte citronovou kůru.
3. V jiné misce smíchejte mletý mák s mlékem, trochou cukru a špetkou skořice. Nechte chvíli nabobtnat a vychladnout.
4. Bábovkovou formu vymažte máslem a vysypejte hrubou moukou.
5. Do formy nalijte asi 3/4 těsta. Zbytek těsta smíchejte s mákem a směs nalijte navrch.
6. Makovou bábovku pečte v předehřáté troubě na 175 °C přibližně 50 minut.
Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!

