KEFÍROVÁ BÁBOVKA S MÁKEM

bábovka na talíři

Hledáte recept na nadýchanou a zároveň šťavnatou bábovku? Kombinace kefíru a máku dodá tomuto moučníku jedinečnou mozaiku i chuť, kterou si zamilujete!

Co potřebujete na kefírovou bábovku s mákem?

  • 1 hrnek kefíru nebo podmáslí
  • 1 a 1/2 hrnku hladké mouky
  • 1 hrnek moučkového cukru (i méně)
  • 100 g mletého máku
  • 1/2 hrnku oleje
  • 2 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 kypřicí prášek
  • citronová kůra z 1 citronu
  • 150 ml mléka
  • cukr a skořice dle chuti
sušené makové hlavice

Pusťte se do toho

1. V míse prošlehejte kefír (nebo podmáslí), moučkový cukr, vanilkový cukr, olej a vejce.

2. Přidejte hladkou mouku a kypřicí prášek a nakonec vmíchejte citronovou kůru.

3. V jiné misce smíchejte mletý mák s mlékem, trochou cukru a špetkou skořice. Nechte chvíli nabobtnat a vychladnout.

4. Bábovkovou formu vymažte máslem a vysypejte hrubou moukou.

5. Do formy nalijte asi 3/4 těsta. Zbytek těsta smíchejte s mákem a směs nalijte navrch.

6. Makovou bábovku pečte v předehřáté troubě na 175 °C přibližně 50 minut.

Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights