CARPACCIO Z RAJČAT, LUČINY A BAZALKY
Rychlé, lehké a chutné pohoštění? Překvapte své hosty carpacciem z rajčat, bazalky a lučiny. Pokud milujete kozí sýr, můžete jím nahradit lučinu.

Co potřebujete na carpaccio z rajčat?
- 600 g zralých pevných rajčat
- 1 lučina nebo kozí sýr
- 1 hrst čerstvé bazalky
- 1 stroužek česneku
- olivový olej
- sůl a pepř

Pusťte se do toho
1. Rajčata nakrájejte na slabé plátky a rozložte je na talíř.
2. Lučinu utřete s nastrouhaným česnekem, částí drobně nasekané bazalky a ochuťte ji solí a pepřem.
3. Umíchejte tužší hmotu, kterou ničím neřeďte.
4. Plátky rajčat pokapejte olejem, posypejte zbylou nasekanou bazalkou a ozdobte nočky z lučiny.
5. Těsně před podáváním rajčata jemně osolte. Carpaccio podávejte vychlazené s tmavým pečivem.
Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o carpaccio z rajčat!

