CARPACCIO Z RAJČAT, LUČINY A BAZALKY

Rychlé, lehké a chutné pohoštění? Překvapte své hosty carpacciem z rajčat, bazalky a lučiny. Pokud milujete kozí sýr, můžete jím nahradit lučinu.

carpaccio z rajčat

Co potřebujete na carpaccio z rajčat?

  • 600 g zralých pevných rajčat
  • 1 lučina nebo kozí sýr
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 1 stroužek česneku
  • olivový olej
  • sůl a pepř
carpaccio z rajčat

Pusťte se do toho

1. Rajčata nakrájejte na slabé plátky a rozložte je na talíř.

2. Lučinu utřete s nastrouhaným česnekem, částí drobně nasekané bazalky a ochuťte ji solí a pepřem.

3. Umíchejte tužší hmotu, kterou ničím neřeďte.

4. Plátky rajčat pokapejte olejem, posypejte zbylou nasekanou bazalkou a ozdobte nočky z lučiny.

5. Těsně před podáváním rajčata jemně osolte. Carpaccio podávejte vychlazené s tmavým pečivem.

Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o carpaccio z rajčat!


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights