KRÉMOVÁ ŠPENÁTOVÁ POLÉVKA
Krémová špenátová polévka vás zasytí a prohřeje v chladných zimních dnech. Stačí pár ingrediencí, a rázem máte uvařenou voňavou a zdravou polévku!
Co potřebujete na krémovou špenátovou polévku?
- 300 až 400 g čerstvého nebo mraženého špenátu
- 2 až 3 stroužky česneku
- 25 g másla nebo oleje
- 20 g hladké mouky
- sůl a pepř
- vegeta podle chuti
- drcený kmín
- 2 litry vývaru (či vody)
- 60 ml smetany na vaření
- 1 vejce
Pusťte se do toho
1. Na mírném plameni pomalu rozpusťte máslo. Přidejte hladkou mouku a míchejte, dokud nezískáte hladkou a zlatavou jíšku. Přimíchejte drcený kmín, sůl a pepř.
2. Jíšku postupně nařeďte horkým či vlažným vývarem a míchejte, aby nevznikly hrudky.
3. Přidejte mražený špenát nebo kousky čerstvého špenátu a nasekaný česnek. Vařte na mírném ohni asi 25 minut.
4. Podle chuti rozmixujte ponorným mixérem. Nakonec přilijte smetanu a vmíchejte rozšlehané vejce. Na závěr dochuťte, například vegetou.