KRÉMOVÁ ŠPENÁTOVÁ POLÉVKA

krémová špenátová polévka

Krémová špenátová polévka vás zasytí a prohřeje v chladných zimních dnech. Stačí pár ingrediencí, a rázem máte uvařenou voňavou a zdravou polévku!

Co potřebujete na krémovou špenátovou polévku?

  • 300 až 400 g čerstvého nebo mraženého špenátu
  • 2 až 3 stroužky česneku
  • 25 g másla nebo oleje
  • 20 g hladké mouky
  • sůl a pepř
  • vegeta podle chuti
  • drcený kmín
  • 2 litry vývaru (či vody)
  • 60 ml smetany na vaření
  • 1 vejce
krémová špenátová polévka

Pusťte se do toho

1. Na mírném plameni pomalu rozpusťte máslo. Přidejte hladkou mouku a míchejte, dokud nezískáte hladkou a zlatavou jíšku. Přimíchejte drcený kmín, sůl a pepř.

2. Jíšku postupně nařeďte horkým či vlažným vývarem a míchejte, aby nevznikly hrudky.

3. Přidejte mražený špenát nebo kousky čerstvého špenátu a nasekaný česnek. Vařte na mírném ohni asi 25 minut.

4. Podle chuti rozmixujte ponorným mixérem. Nakonec přilijte smetanu a vmíchejte rozšlehané vejce. Na závěr dochuťte, například vegetou.


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights