RAJČATOVÝ SALÁT S BAZALKOU A KRUTONY

Šťavnatá masitá rajčata, křupavá okurka a voňavá čerstvá bazalka tvoří dokonalou trojici, kterou skvěle doplní zlatavě opečený toustový chléb. Vše podtrhuje jemná zálivka z olivového oleje a červeného vinného octa, která zvýrazní přirozenou chuť zeleniny.
Co potřebujete na rajčatový salát s bazalkou?
- 4 plátky světlého toustového chleba
- 4 masitá rajčata
- 1/2 malé cukety nebo okurky
- 1 svazek bazalky
- mořská sůl
- pepř
- 1 lžíce červeného vinného octa
- 4 lžíce olivového oleje

Pusťte se do toho
1. Na dvou lžících oleje opečte dozlatova kostičky toustového chleba.
2. Do mísy dejte na kousky nakrájená rajčata, na malé kostičky nakrájenou cuketu nebo okurku a jemně nasekanou bazalku.
3. Rajčatový salát s bazalkou osolte, opepřete, zalijte zbylým olejem, vinným octem a promíchejte.
4. Těsně před podáváním vmíchejte do salátu krutony.
Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!

