RYCHLÁ CITRONOVÁ BÁBOVKA
Chcete si zpříjemnit odpolední kávu domácím dezertem? Vyzkoušejte recept na rychlou citronovou bábovku. Kombinací citronové šťávy a kůry získáte vláčný a aromatický moučník, který potěší vaše chuťové buňky!
Co potřebujete na rychlou citronovou bábovku?
- 250 g hladké pšeničné mouky
- 120 g změklého másla
- 120 g cukru krystal
- 3 vejce
- šťáva a kůra z 1 citronu
- 1 lžička kypřícího prášku
- 1 špetka soli
Pusťte se do toho
1. Máslo vyšlehejte s cukrem do světlé pěny. Pak postupně zašlehejte žloutky, citrónovou šťávu a kůru.
2. Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu.
3. Mouku promíchejte s kypřícím práškem a solí a prosejte do máslové pěny. Nakonec vmíchejte sníh z bílků.
4. Těsto vlijte do bábovkové formy vymazané máslem a vysypané moukou. Pečte 50 až 60 minut v troubě vyhřáté na 160 °C.
5. Vychladlou bábovku pocukrujte moučkovým cukrem.