RYCHLÁ CITRONOVÁ BÁBOVKA

citronová bábovka

Chcete si zpříjemnit odpolední kávu domácím dezertem? Vyzkoušejte recept na rychlou citronovou bábovku. Kombinací citronové šťávy a kůry získáte vláčný a aromatický moučník, který potěší vaše chuťové buňky!

Co potřebujete na rychlou citronovou bábovku?

  • 250 g hladké pšeničné mouky
  • 120 g změklého másla
  • 120 g cukru krystal
  • 3 vejce
  • šťáva a kůra z 1 citronu
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 1 špetka soli
citrony v proutěné ošatce

Pusťte se do toho

1. Máslo vyšlehejte s cukrem do světlé pěny. Pak postupně zašlehejte žloutky, citrónovou šťávu a kůru.

2. Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu.

3. Mouku promíchejte s kypřícím práškem a solí a prosejte do máslové pěny. Nakonec vmíchejte sníh z bílků.

4. Těsto vlijte do bábovkové formy vymazané máslem a vysypané moukou. Pečte 50 až 60 minut v troubě vyhřáté na 160 °C.

5. Vychladlou bábovku pocukrujte moučkovým cukrem.


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights