TAGLIATELLE SE ŽAMPIONY, ŠPENÁTEM A SMETANOU

Tagliatelle se žampiony, smetanou a špenátem jsou krémovým pohlazením s vůní Itálie a kapkou zelené svěžesti. Každé sousto vám připomene dovolenou ve Středozemí!
Co potřebujete na tagliatelle se žampiony?
- 300 g tagliatelle těstovin
- 2 hrst cherry rajčátek
- olivový olej
- 1 červená cibule
- 2 hrsti malých žampionů
- 2 stroužky česneku
- 200 g smetany na vaření
- 3 hrsti baby špenátu
- 1 lžíce citronové šťávy
- citronová kůra z půlky citronu
- parmazán na posypání
- sůl a pepř

Pusťte se do toho
1. Tagliatelle uvařte na skus ve vroucí osolené vodě a sceďte.
2. Rajčata zakápněte olivovým olejem a dejte na 10 minut do trouby předehřáté na 170 °C.
3. Cibuli pokrájejte na půlkolečka, žampiony a česnek nakrájejte na plátky. Na lžíci olivového oleje orestujte cibuli, žampiony a česnek, osolte, opepřete a zalijte smetanou.
4. Směs přiveďte k varu a na mírném ohni prohřívejte 2 až 3 minuty. Vmíchejte špenát a nechte listy minutu zavadnout.
5. Omáčku dochuťte citronovou šťávou a jemně nastrouhanou kůrou.
6. Do hotové omáčky vmíchejte uvařené těstoviny. Na každou porci položte pečená rajčata a posypejte parmazánem.
Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!

