TAGLIATELLE SE ŽAMPIONY, ŠPENÁTEM A SMETANOU

tagliatelle se žampiony

Tagliatelle se žampiony, smetanou a špenátem jsou krémovým pohlazením s vůní Itálie a kapkou zelené svěžesti. Každé sousto vám připomene dovolenou ve Středozemí!

Co potřebujete na tagliatelle se žampiony?

  • 300 g tagliatelle těstovin
  • 2 hrst cherry rajčátek
  • olivový olej
  • 1 červená cibule
  • 2 hrsti malých žampionů
  • 2 stroužky česneku
  • 200 g smetany na vaření
  • 3 hrsti baby špenátu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • citronová kůra z půlky citronu
  • parmazán na posypání
  • sůl a pepř
čerstvý špenát v misce

 Pusťte se do toho

1. Tagliatelle uvařte na skus ve vroucí osolené vodě a sceďte.

2. Rajčata zakápněte olivovým olejem a dejte na 10 minut do trouby předehřáté na 170 °C.

3. Cibuli pokrájejte na půlkolečka, žampiony a česnek nakrájejte na plátky. Na lžíci olivového oleje orestujte cibuli, žampiony a česnek, osolte, opepřete a zalijte smetanou.

4. Směs přiveďte k varu a na mírném ohni prohřívejte 2 až 3 minuty. Vmíchejte špenát a nechte listy minutu zavadnout.

5. Omáčku dochuťte citronovou šťávou a jemně nastrouhanou kůrou.

6. Do hotové omáčky vmíchejte uvařené těstoviny. Na každou porci položte pečená rajčata a posypejte parmazánem.

Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights