KUŘECÍ PRSA V ZELNÉM ZÁVINU

Kuře se zelím tvoří dokonalou kombinaci. Co takhle schovat kuřecí prsa s červeným zelím do závinu? Můžete ho sníst teplý nebo ho naservírovat návštěvě místo obložených chlebíčků.
Co potřebujete na kuřecí prsa v zelném zálivu?
- 1 listové těsto
- 3 kuřecí prsa
- 1 sklenice červeného sterilovaného zelí
- kmín, sůl a pepř
- mletá paprika
- strouhanka
- vejce na potření
Pusťte se do toho
1. Zelí poduste doměkka a ochuťte ho podle libosti.
2. Kuřecí maso nakrájejte na kostičky, okořeňte ho solí, pepřem a mletou paprikou a orestujte na oleji. Maso vyjměte a promíchejte ho se zelím.
3. Rozválejte polovinu listového těsta, posypejte ho strouhankou a naplňte ho polovinou směsi z masa a zelí.
4. Těsto zaviňte jako štrúdl, pomašlujte ho vajíčkem a posypejte kmínem.
5. Stejným způsobem připravte i druhý závin.
6. Zelné záviny pečte při 220 stupních ve vyhřáté troubě.
Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o zelný závin s kuřecím masem!

