PEČENÝ LOSOS S JEMNÝM BRAMBOROVÝM SALÁTEM

pečený losos se zeleninou

Pečený losos s jarním bramborovým salátem je oslava lehkosti a svěžesti na jednom talíři. Kombinace šťavnaté ryby a provoněného salátu vám připomene, že v jednoduchosti se skrývá ta největší chuť.

Co potřebujete na pečeného lososa s bramborovým salátem?

  • 4 ks filetů z lososa
  • 600 g brambor grenaille (nebo malé nové brambůrky)
  • 1 červená cibule
  • 2 lžíce bílého vinného octu
  • 3 lžíce medu
  • čerstvě mletý pepř
  • 4 lžíce hrubozrnná hořčice
  • 40 g rukoly
  • sůl
malé brambory

Pusťte se do toho

1. Brambory ve slupce uvařte v osolené vodě doměkka, sceďte a nechte vychladnout.

2. Červenou cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké měsíčky. Smíchejte ji v misce s vinným octem, medem a promačkejte. Osolte, opepřete a vmíchejte hořčici.

3. Brambory grenaille nakrájejte na menší kousky a přidejte je k cibuli. Promíchejte, přikryjte a nechte při pokojové teplotě odpočinout.

4. Rozehřejte kapku olivového oleje na pánvi a opečte na něm dokřupava osoleného lososa, a to kůží dolů.

5. Poté přendejte filety lososa do trouby a pečte při 190 °C asi 12 minut.

6. Před podáváním ozdobte bramborový salát rukolou a podávejte s pečeným lososem.

Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights