PEČENÝ LOSOS S JEMNÝM BRAMBOROVÝM SALÁTEM

Pečený losos s jarním bramborovým salátem je oslava lehkosti a svěžesti na jednom talíři. Kombinace šťavnaté ryby a provoněného salátu vám připomene, že v jednoduchosti se skrývá ta největší chuť.
Co potřebujete na pečeného lososa s bramborovým salátem?
- 4 ks filetů z lososa
- 600 g brambor grenaille (nebo malé nové brambůrky)
- 1 červená cibule
- 2 lžíce bílého vinného octu
- 3 lžíce medu
- čerstvě mletý pepř
- 4 lžíce hrubozrnná hořčice
- 40 g rukoly
- sůl

Pusťte se do toho
1. Brambory ve slupce uvařte v osolené vodě doměkka, sceďte a nechte vychladnout.
2. Červenou cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké měsíčky. Smíchejte ji v misce s vinným octem, medem a promačkejte. Osolte, opepřete a vmíchejte hořčici.
3. Brambory grenaille nakrájejte na menší kousky a přidejte je k cibuli. Promíchejte, přikryjte a nechte při pokojové teplotě odpočinout.
4. Rozehřejte kapku olivového oleje na pánvi a opečte na něm dokřupava osoleného lososa, a to kůží dolů.
5. Poté přendejte filety lososa do trouby a pečte při 190 °C asi 12 minut.
6. Před podáváním ozdobte bramborový salát rukolou a podávejte s pečeným lososem.
Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!

