RYCHLÝ DOMÁCÍ ŠPALDOVÝ CHLÉB

Domácí špaldový chléb je poctivý chléb s křupavou kůrkou. Stačí pár surovin a máte nadýchaný a výživný chléb ke snídani, večeři či na svačinu. Posypejte ho libovolnými semínky, ať už slunečnicovými, dýňovými nebo konopnými.
Co potřebujete na domácí špaldový chléb?
- 700 g hladké špaldové mouky
- 1 ½ lžičky soli
- 2 lžíce oleje
- 1/2 sáčku slunečnicových semínek
- 1 ½ sáčku sušeného droždí
- 500 ml teplé vody

Pusťte se do toho
1. Smíchejte všechny ingredience dohromady a vypracujte hladké těsto. Dejte ho do kulaté formy a nechte zhruba 1 hodinu kynout.
2. Poté těsto potřete olejem a posypejte semínky.
3. Pečte při 180 stupních asi 1 hodinu.
4. Po dopečení nechte chléb pod pokličkou zapařit. Poté nechte vychladnout.
Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!

