ZAPEČENÝ ČESNEKOVÝ CHLÉB SE SÝREM A PETRŽELKOU0 (0)
Hledáte přílohu k jídlu, nad kterou vám budou téct sliny? Podávejte k masu nebo zelenině česnekový chléb se sýrem a bylinkami!

Co potřebujete na česnekový chléb?
- 1 menší a hutnější bochník chleba (400 g)
- 3 stroužky česneku
- 150 g eidamu
- 10 g petrželové natě
- 80 g másla
- 2 lžíce oleje
- sůl a pepř

Pusťte se do toho
1. Změklé máslo promíchejte s prolisovaným česnekem a nakrájenou petrželovou natí. Směs ochuťte solí a pepřem.
2. Udělejte do chleba zářezy, aby vznikly malé čtverečky. Ideálně dokrojte do hloubky asi 1 cm od spodku chleba.
3. Bochník přendejte na plech a do zářezů vetřete česnekovou směs. Nakonec do zářezů napěchujte nahrubo nastrouhaný sýr.
4. Povrch bochníku pomažte olejem a přikryjte alobalem.
5. Chléb pečte cca 15 až 18 minut při 170 až 180 stupních. Poté alobal odkryjte a dopékejte dalších 8 až 12 minut.
6. Podávejte teplý jako přílohu k jídlu.
Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o česnekový chléb se sýrem!

