ZAPEČENÝ ČESNEKOVÝ CHLÉB SE SÝREM A PETRŽELKOU
0 (0)

Like0

Hledáte přílohu k jídlu, nad kterou vám budou téct sliny? Podávejte k masu nebo zelenině česnekový chléb se sýrem a bylinkami!

chléb na česnekový chléb

Co potřebujete na česnekový chléb?

  • 1 menší a hutnější bochník chleba (400 g)
  • 3 stroužky česneku
  • 150 g eidamu
  • 10 g petrželové natě
  • 80 g másla
  • 2 lžíce oleje
  • sůl a pepř
česnek a bylinky na česnekový chléb

Pusťte se do toho

1. Změklé máslo promíchejte s prolisovaným česnekem a nakrájenou petrželovou natí. Směs ochuťte solí a pepřem.

2. Udělejte do chleba zářezy, aby vznikly malé čtverečky. Ideálně dokrojte do hloubky asi 1 cm od spodku chleba.

3. Bochník přendejte na plech a do zářezů vetřete česnekovou směs. Nakonec do zářezů napěchujte nahrubo nastrouhaný sýr.

4. Povrch bochníku pomažte olejem a přikryjte alobalem.

5. Chléb pečte cca 15 až 18 minut při 170 až 180 stupních. Poté alobal odkryjte a dopékejte dalších 8 až 12 minut.

6. Podávejte teplý jako přílohu k jídlu.

Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o česnekový chléb se sýrem!


Sdílejte recept s přáteli
Ohodnoťte tento příspěvek!
[Celkem: 0 Průměrně: 0]
Like0
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights