DUŠENÉ HOVĚZÍ NA VÍNĚ, SUŠENÝCH ŠVESTKÁCH A MANDLÍCH

Co uvařit k nedělnímu obědu? Zaplňte žaludky hladové rodiny dušeným hovězím na víně a opečenými brambory.

dušené hovězí na víně
ilustrační obrázek

Co potřebujete na dušené hovězí na víně?

  • 500 g libového hovězího masa
  • 150 g sušených švestek
  • 2 hrnky hovězího vývaru
  • 1 sklenka suchého červeného vína
  • 1 cibule
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce loupaných mandlí
  • hladká mouka
sušené švestky na dušené hovězí na víně

Pusťte se do toho

1. Švestky namočte na 30 minut do teplé vody.

2. Maso nakrájejte na kostky a jemně ho zaprašte hladkou moukou.

3. Na oleji orestujte proužky cibule a přidejte k ní zaprášené maso.

4. Než začne cibule chytat barvu, podlijte ji vínem a nechte víno odpařit.

5. Poté přilijte do hrnce vývar a duste přikryté na mírném ohni asi 40 minut, dokud není maso měkké.

6. Po uplynutí času vhoďte do hrnce nakrájené švestky a nasekané mandle a povařte dalších 10 minut.

7. Nakonec dušené hovězí osolte a opepřete podle chuti.

Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o dušené hovězí na víně!


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights