DUŠENÉ HOVĚZÍ NA VÍNĚ, SUŠENÝCH ŠVESTKÁCH A MANDLÍCH
Co uvařit k nedělnímu obědu? Zaplňte žaludky hladové rodiny dušeným hovězím na víně a opečenými brambory.
Co potřebujete na dušené hovězí na víně?
- 500 g libového hovězího masa
- 150 g sušených švestek
- 2 hrnky hovězího vývaru
- 1 sklenka suchého červeného vína
- 1 cibule
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce loupaných mandlí
- hladká mouka
Pusťte se do toho
1. Švestky namočte na 30 minut do teplé vody.
2. Maso nakrájejte na kostky a jemně ho zaprašte hladkou moukou.
3. Na oleji orestujte proužky cibule a přidejte k ní zaprášené maso.
4. Než začne cibule chytat barvu, podlijte ji vínem a nechte víno odpařit.
5. Poté přilijte do hrnce vývar a duste přikryté na mírném ohni asi 40 minut, dokud není maso měkké.
6. Po uplynutí času vhoďte do hrnce nakrájené švestky a nasekané mandle a povařte dalších 10 minut.
7. Nakonec dušené hovězí osolte a opepřete podle chuti.
Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o dušené hovězí na víně!