RUMOVÝ KOLÁČ POSYPANÝ SKOŘICOVOU DROBENKOU

Máte rádi skořicové dobroty? Upečte si rumový koláč posypaný skořicovou drobenkou. Jen se po něm zapráší!

rumový koláč se skořicovou drobenkou

Co potřebujete na rumový koláč?

  • 300 g hladké mouky
  • 125 g másla
  • 165 g cukru krupice
  • 185 ml mléka
  • 2 vejce
  • 1/2 balíčku kypřicího prášku
  • rumové aroma nebo rum

Na drobenku:

  • 150 g hladké mouky
  • 125 g másla
  • 150 g třtinového cukru
  • 1/2 lžičky skořice
rum na rumový koláč

Pusťte se do toho

1. Smíchejte ingredience na drobenku a promněte ji mezi prsty.

2. V míse smíchejte máslo s cukrem a vyšlehejte ho do pěny. Zašlehejte do směsi vejce a přidejte mouku smíchanou s kypřicím práškem. Naposled vmíchejte mléko a rumovou tresť.

3. Polovinu těsta nalijte do kulaté formy o průměru max. 26 cm. Těsto posypejte polovinou drobenky.

4. Následně nalijte na drobenku zbytek těsta a povrch posypejte zbytkem drobenky.

5. Koláč pečte při 180 stupních.

Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o rumový koláč se skořicovou drobenkou!


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights