RUMOVÝ KOLÁČ POSYPANÝ SKOŘICOVOU DROBENKOU
Máte rádi skořicové dobroty? Upečte si rumový koláč posypaný skořicovou drobenkou. Jen se po něm zapráší!
Co potřebujete na rumový koláč?
- 300 g hladké mouky
- 125 g másla
- 165 g cukru krupice
- 185 ml mléka
- 2 vejce
- 1/2 balíčku kypřicího prášku
- rumové aroma nebo rum
Na drobenku:
- 150 g hladké mouky
- 125 g másla
- 150 g třtinového cukru
- 1/2 lžičky skořice
Pusťte se do toho
1. Smíchejte ingredience na drobenku a promněte ji mezi prsty.
2. V míse smíchejte máslo s cukrem a vyšlehejte ho do pěny. Zašlehejte do směsi vejce a přidejte mouku smíchanou s kypřicím práškem. Naposled vmíchejte mléko a rumovou tresť.
3. Polovinu těsta nalijte do kulaté formy o průměru max. 26 cm. Těsto posypejte polovinou drobenky.
4. Následně nalijte na drobenku zbytek těsta a povrch posypejte zbytkem drobenky.
5. Koláč pečte při 180 stupních.
Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o rumový koláč se skořicovou drobenkou!