TEPLÝ FAZOLOVÝ SALÁT

teplý fazolový salát

Teplý fazolový salát je sytý, svěží a plný barev, které rozzáří i obyčejný den. Luštěniny se zeleninou vás zasytí na dlouhou dobu a dodají vám potřebné živiny. Salát se hodí k večeři i jako lehčí oběd.

Co potřebujete na teplý fazolový salát?

  • 1 konzerva bílých fazolí
  • 1 konzerva červených fazolí
  • 2 rajčata
  • 2 masité barevné papriky
  • 1 cibule
  • 2 brambory vařené ve slupce
  • 2 stroužky česneku
  • provensálské koření
  • olej
  • ocet
  • sůl a pepř
  • petržel kadeřavá/kudrnka

 Pusťte se do toho

1. Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky. Cibuli a stroužky česneku nakrájejte na kolečka, papriky na kostky. Rajčata spařte, oloupejte a nakrájejte na kostky.

2. Olej zahřejte ve větší pánvi a orestujte na něm cibuli a papriky, potom přidejte brambory a česnek a osmažte dozlatova.

3. Fazole slijte a nechte okapat. Přidejte je do pánve s rajčaty, osolte, opepřete, přisypte provensálské bylinky, zlehka promíchejte a nechte prohřát.

4. Na talíři posypejte zelenou petrželkou a podávejte s bílým nebo celozrnným pečivem.

Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights