TEPLÝ FAZOLOVÝ SALÁT

Teplý fazolový salát je sytý, svěží a plný barev, které rozzáří i obyčejný den. Luštěniny se zeleninou vás zasytí na dlouhou dobu a dodají vám potřebné živiny. Salát se hodí k večeři i jako lehčí oběd.
Co potřebujete na teplý fazolový salát?
- 1 konzerva bílých fazolí
- 1 konzerva červených fazolí
- 2 rajčata
- 2 masité barevné papriky
- 1 cibule
- 2 brambory vařené ve slupce
- 2 stroužky česneku
- provensálské koření
- olej
- ocet
- sůl a pepř
- petržel kadeřavá/kudrnka

Pusťte se do toho
1. Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky. Cibuli a stroužky česneku nakrájejte na kolečka, papriky na kostky. Rajčata spařte, oloupejte a nakrájejte na kostky.
2. Olej zahřejte ve větší pánvi a orestujte na něm cibuli a papriky, potom přidejte brambory a česnek a osmažte dozlatova.
3. Fazole slijte a nechte okapat. Přidejte je do pánve s rajčaty, osolte, opepřete, přisypte provensálské bylinky, zlehka promíchejte a nechte prohřát.
4. Na talíři posypejte zelenou petrželkou a podávejte s bílým nebo celozrnným pečivem.
Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!

