POMALU PEČENÝ BŮČEK

pomalu pečený bůček s rýži

Pomalu pečený bůček přináší kulinářský zážitek, který roztančí vaše chuťové buňky. Maso s famózní chutí se doslova rozpadá na jazyku. Bůček zvládne připravit opravdu každý. Stačí pár surovin a trochu vašeho času!

Co potřebujete na pomalý pečený bůček?

  • 1,5 kg vepřového bůčku
  • 2 červené cibule
  • 2 mrkve
  • 1/2 celeru
  • 1 palička česneku
  • 2 snítky tymiánu
  • sůl a pepř
pomalu pečený bůček na talíři

Pusťte se do toho

1. Na kůži vepřového bůčku a v sádle pod ní nařežte velmi ostrým nožem mřížku. Do ní vetřete sůl a pepř a maso položte do pekáče. Podlijte ho 100 ml vody a vložte do trouby předehřáté na 220 °C. Pečte asi 15 minut, poté snižte teplotu na 140 °C a maso přiklopte. Pečte asi 90 minut.

2. Do pekáče přisypejte nakrájenou cibuli, zeleninu a tymián a vše pečte dalších 60 minut.

3. Poté maso vyndejte na prkénko a z pekáče naběračkou seberte tuk. K zelenině přilijte vodu, přiveďte k varu a odvařte všechny přípečky. Vařte asi 15 minut a poté vše přeceďte přes cedník.

4. Omáčku podávejte k nakrájenému masu. Příloha dle chuti!


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights