POMALU PEČENÝ BŮČEK

Pomalu pečený bůček přináší kulinářský zážitek, který roztančí vaše chuťové buňky. Maso s famózní chutí se doslova rozpadá na jazyku. Bůček zvládne připravit opravdu každý. Stačí pár surovin a trochu vašeho času!
Co potřebujete na pomalý pečený bůček?
- 1,5 kg vepřového bůčku
- 2 červené cibule
- 2 mrkve
- 1/2 celeru
- 1 palička česneku
- 2 snítky tymiánu
- sůl a pepř

Pusťte se do toho
1. Na kůži vepřového bůčku a v sádle pod ní nařežte velmi ostrým nožem mřížku. Do ní vetřete sůl a pepř a maso položte do pekáče. Podlijte ho 100 ml vody a vložte do trouby předehřáté na 220 °C. Pečte asi 15 minut, poté snižte teplotu na 140 °C a maso přiklopte. Pečte asi 90 minut.
2. Do pekáče přisypejte nakrájenou cibuli, zeleninu a tymián a vše pečte dalších 60 minut.
3. Poté maso vyndejte na prkénko a z pekáče naběračkou seberte tuk. K zelenině přilijte vodu, přiveďte k varu a odvařte všechny přípečky. Vařte asi 15 minut a poté vše přeceďte přes cedník.
4. Omáčku podávejte k nakrájenému masu. Příloha dle chuti!

