BYLINKOVÉ TĚSTOVINY S OMÁČKOU Z VLAŠSKÝCH OŘECHŮ

bylinkové těstoviny s ořechovou omáčkou

Bylinkové těstoviny s vlašskými ořechy jsou voňavým spojením svěžích bylinek a jemné oříškové chuti, která pohladí chuťové buňky. Rychlý pokrm je gurmánským zážitkem, který si budete chtít zopakovat!

Co potřebujete na bylinkové těstoviny s vlašskými ořechy?

  • 300 g těstovin tagliatelle nebo tagliolini
  • 150 g vlašských ořechů
  • 5 snítek oregána
  • 1 snítka šalvěje
  • 3 snítky bazalky
  • 2 stroužky česneku
  • 6 lžic olivového oleje
  • 60 g parmazánu + sýr na posypání
  • sůl a pepř
vyloupané a nevyloupané vlašské ořechy

Pusťte se do toho

1. Ořechy rozmixujte s nasekanými bylinkami, rozdrceným česnekem a solí na hustou kaši. Přidejte olivový olej a nastrouhaný parmazán a mixujte, dokud se všechny suroviny nespojí. Omáčku přelijte do velké mísy.

2. Tagliatelle uvařte tzv. na skus. Sceďte je a zachyťte asi 1 šálek vody z těstovin.

3. Horké těstoviny přidejte do mísy k omáčce a dobře promíchejte. Podle potřeby přilijte ještě vodu z těstovin pro úpravu konzistenci omáčky, a opět pečlivě promíchejte.

4. Těstoviny posypejte na talíři strouhaným parmazánem, případně dochuťte solí, pepřem a pár kapkami olivového oleje.

Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights