BYLINKOVÉ TĚSTOVINY S OMÁČKOU Z VLAŠSKÝCH OŘECHŮ

Bylinkové těstoviny s vlašskými ořechy jsou voňavým spojením svěžích bylinek a jemné oříškové chuti, která pohladí chuťové buňky. Rychlý pokrm je gurmánským zážitkem, který si budete chtít zopakovat!
Co potřebujete na bylinkové těstoviny s vlašskými ořechy?
- 300 g těstovin tagliatelle nebo tagliolini
- 150 g vlašských ořechů
- 5 snítek oregána
- 1 snítka šalvěje
- 3 snítky bazalky
- 2 stroužky česneku
- 6 lžic olivového oleje
- 60 g parmazánu + sýr na posypání
- sůl a pepř

Pusťte se do toho
1. Ořechy rozmixujte s nasekanými bylinkami, rozdrceným česnekem a solí na hustou kaši. Přidejte olivový olej a nastrouhaný parmazán a mixujte, dokud se všechny suroviny nespojí. Omáčku přelijte do velké mísy.
2. Tagliatelle uvařte tzv. na skus. Sceďte je a zachyťte asi 1 šálek vody z těstovin.
3. Horké těstoviny přidejte do mísy k omáčce a dobře promíchejte. Podle potřeby přilijte ještě vodu z těstovin pro úpravu konzistenci omáčky, a opět pečlivě promíchejte.
4. Těstoviny posypejte na talíři strouhaným parmazánem, případně dochuťte solí, pepřem a pár kapkami olivového oleje.
Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!

