Máte chuť na langoše, ale jako na potvoru nemáte droždí? Usmažte nadýchané langoše bez kynutí a podávejte je naslano nebo nasladko. Všichni se budou oblizovat až za ušima!
Co potřebujete na langoše bez kynutí?
400 ml kyšky nebo kefíru
2 kelímky polohrubé mouky
špetka jedlé sody nebo 1/2 kypřicího prášku
špetka soli
olej na smažení
na obložení: česnek, kečup, tatarka, sýr, povidla, marmeláda, šlehačka…
Pusťte se do toho
1. Suroviny smíchejte dohromady a vypracuje langošové těsto.
2. Kousky těsta vytvarujte do tvaru placky a osmažte na rozpáleném oleji.
3. Hotové langoše nechte okapat na ubrousku a podávejte naslano nebo nasladko.
Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o langoše bez kynutí!