ČESNEKOVÉ BRAMBORY PEČENÉ V TROUBĚ

čerstvé brambory v bedýnce a kopr

Česnekové brambory z trouby nejsou jen přílohou. Tento snadný recept je ideální jako příloha i jako samostatné jídlo, když máte chuť na něco opravdu poctivého!

Co potřebujete na česnekové brambory?

  • 8 brambor
  • 30 g másla
  • 2 větvičky rozmarýnu
  • 4 stroužky česneku
  • 40 ml olivového oleje
  • sůl
česnek a stroužky česneku

Pusťte se do toho

1. Brambory uvařte ve slupce. Nechte vychladnout a protlačte vidličkou tak, aby popraskaly.

2. Zapékací mísu vymažte olivovým olejem. Brambory rozložte do mísy popraskanou stranou vzhůru.

3. Brambory rovnoměrně zasypejte nadrobno nakrájeným česnekem, solí a rozmarýnem. Poklaďte tenkými plátky másla a pokapejte olivovým olejem.

4. Brambory pečte v předehřáté troubě na 180 až 200 stupňů dozlatova.

Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights