PALAČINKA V TROUBĚ S JABLKY

Zapomeňte na klasické palačinky na pánvi. Palačinka pečená v troubě je nadýchaná, vláčná a bohaté ovocné chuti. Ideální pro rodinnou snídani nebo jako dezert!
Co potřebujete na palačinku v troubě?
- 500 ml mléka
- 3 vejce
- 240 g hladké mouky
- 1 špetka soli
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1 lžíce moučkového cukru
- 1 lžíce másla ghí
- 2 jablka
- 1 lžička citronové šťávy
- 2 lžíce skořicového cukru

Pusťte se do toho
1. Jablka nakrájejte na osminky, pokapejte je citronovou šťávou a obalte ve skořicovém cukru.
2. Rozšlehejte vejce v mléce se špetkou soli. Do směsi přesejte hladkou mouku s jedlou sodou a moučkovým cukrem.
3. Na plech dejte 1 lžíci přepuštěného másla (ghí) a dejte ho do vyhřáté trouby rozpustit (stačí 1 minuta). Když je tekuté, pomocí mašlovačky jej rozmažte po celém dně plechu.
4. Na tuk vylijte těsto a do těsta poklaďte osminky jablíček obalené ve skořicovém cukru.
5. Palačinku pečte při 200 °C a během pečení neotvírejte dvířka trouby. Palačinka vytvoří „vlnobití“. Když je povrch palačinky hnědý, vyndejte ji, nakrájejte a posypte moučkovým cukrem.
Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!

