PALAČINKA V TROUBĚ S JABLKY

palačinky s lesním ovocem

Zapomeňte na klasické palačinky na pánvi. Palačinka pečená v troubě je nadýchaná, vláčná a bohaté ovocné chuti. Ideální pro rodinnou snídani nebo jako dezert!

Co potřebujete na palačinku v troubě?

  • 500 ml mléka
  • 3 vejce
  • 240 g hladké mouky
  • 1 špetka soli
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • 1 lžíce másla ghí
  • jablka
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 2 lžíce skořicového cukru
rozkrájené jablko

Pusťte se do toho

1. Jablka nakrájejte na osminky, pokapejte je citronovou šťávou a obalte ve skořicovém cukru.

2. Rozšlehejte vejce v mléce se špetkou soli. Do směsi přesejte hladkou mouku s jedlou sodou a moučkovým cukrem.

3. Na plech dejte 1 lžíci přepuštěného másla (ghí) a dejte ho do vyhřáté trouby rozpustit (stačí 1 minuta). Když je tekuté, pomocí mašlovačky jej rozmažte po celém dně plechu.

4. Na tuk vylijte těsto a do těsta poklaďte osminky jablíček obalené ve skořicovém cukru.

5. Palačinku pečte při 200 °C a během pečení neotvírejte dvířka trouby. Palačinka vytvoří „vlnobití“. Když je povrch palačinky hnědý, vyndejte ji, nakrájejte a posypte moučkovým cukrem.

Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights