BEZMASÉ POHANKOVÉ KARBANÁTKY S KYSANÝM ZELÍM

Bezmasé pohankové karbanátky jsou voňavým důkazem, že i zdravé jídlo může být chutné. Křupavé na povrchu, měkké uvnitř – zkrátka tyhle karbanátky si musíte uvařit!
Co potřebujete na pohankové karbanátky s kysaným zelím?
- 1,5 hrnku pohanky
- 1 vejce
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200 g kysaného zelí
- sůl a pepř
- majoránka
- strouhanka dle potřeby
- olej na smažení

Pusťte se do toho
1. Uvařenou pohanku nechte vychladnout a dejte do mísy.
2. Přidejte k pohance vejce, cibule nakrájené na kostičky, rozmačkaný česnek a nakrájené kysané zelí. Směs osolte, opepřete, ochuťte majoránkou a přisypejte strouhanku.
3. Vytvarujte z těsta malé pohankové karbanátky, obalte je ve strouhance a osmažte v rozehřátém oleji dozlatova.
Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!

