VLÁČNÁ TVAROHOVÁ BÁBOVKA

Máte chuť na vláčnou a jemnou bábovku, která se rozplývá na jazyku? Tento recept na tvarohovou bábovku je přesně to, co hledáte – jednoduchá příprava a zaručený úspěch u všech strávníků!
Co potřebujete na tvarohovou bábovku?
- 250 g měkkého tvarohu (vaničkový)
- 3 vejce
- 150 g cukru krupice
- 1 vanilkový cukr (nebo lžička vanilkového extraktu)
- 125 ml oleje (slunečnicový nebo řepkový)
- 250 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- špetka soli
- moučkový cukr na posypání (volitelné)
- trochu másla a hrubé mouky na vymazání a vysypání formy

Pusťte se do toho
1. Bábovkovou formu důkladně vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Předehřejte troubu na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C).
2. V míse smíchejte měkký tvaroh, vejce, cukr krupici a vanilkový cukr (nebo extrakt). Šlehejte, dokud se cukr nerozpustí a směs nebude hladká. Poté pomalu za stálého šlehání přilévejte olej.
3. V druhé míse smíchejte polohrubou mouku, prášek do pečiva a špetku soli.
4. Postupně přidávejte suché ingredience do mokré směsi a jemně promíchejte vařečkou nebo stěrkou, dokud se vše nespojí.
5. Hotové těsto nalijte do bábovkové formy a rovnoměrně ho rozetřete. Vložte do předehřáté trouby a pečte přibližně 40-50 minut.
6. Po upečení nechte bábovku chvíli (asi 10-15 minut) vychladnout ve formě. Poté ji opatrně vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.
7. Vychladlou bábovku můžete před podáváním posypat moučkovým cukrem.
Tip na závěr
- Pro ještě vláčnější bábovku můžete do těsta přidat trochu citronové kůry.
- Pokud máte rádi oříšky nebo rozinky, můžete je před přidáním do těsta lehce obalit v mouce, aby neklesly na dno.
- Místo polohrubé mouky můžete použít i hladkou, bábovka bude mít jemnější strukturu.
Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!

