VLÁČNÁ TVAROHOVÁ BÁBOVKA

tvarohová bábovka

Máte chuť na vláčnou a jemnou bábovku, která se rozplývá na jazyku? Tento recept na tvarohovou bábovku je přesně to, co hledáte – jednoduchá příprava a zaručený úspěch u všech strávníků!

Co potřebujete na tvarohovou bábovku?

  • 250 g měkkého tvarohu (vaničkový)
  • 3 vejce
  • 150 g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr (nebo lžička vanilkového extraktu)
  • 125 ml oleje (slunečnicový nebo řepkový)
  • 250 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • špetka soli
  • moučkový cukr na posypání (volitelné)
  • trochu másla a hrubé mouky na vymazání a vysypání formy
mouka s vejci v míse

Pusťte se do toho

1. Bábovkovou formu důkladně vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Předehřejte troubu na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C).

2. V míse smíchejte měkký tvaroh, vejce, cukr krupici a vanilkový cukr (nebo extrakt). Šlehejte, dokud se cukr nerozpustí a směs nebude hladká. Poté pomalu za stálého šlehání přilévejte olej.

3. V druhé míse smíchejte polohrubou mouku, prášek do pečiva a špetku soli.

4. Postupně přidávejte suché ingredience do mokré směsi a jemně promíchejte vařečkou nebo stěrkou, dokud se vše nespojí.

5. Hotové těsto nalijte do bábovkové formy a rovnoměrně ho rozetřete. Vložte do předehřáté trouby a pečte přibližně 40-50 minut.

6. Po upečení nechte bábovku chvíli (asi 10-15 minut) vychladnout ve formě. Poté ji opatrně vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.

7. Vychladlou bábovku můžete před podáváním posypat moučkovým cukrem.

Tip na závěr

  • Pro ještě vláčnější bábovku můžete do těsta přidat trochu citronové kůry.
  • Pokud máte rádi oříšky nebo rozinky, můžete je před přidáním do těsta lehce obalit v mouce, aby neklesly na dno.
  • Místo polohrubé mouky můžete použít i hladkou, bábovka bude mít jemnější strukturu.

Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights