NADÝCHANÉ DOMÁCÍ VAFLE

Není nad to dát si k snídani čerstvé domácí vafle. Podávejte je poprášené moučkovým cukrem nebo ozdobené šlehačkou, pribináčkem či ovocem. Co potřebujete na nadýchané domácí vafle?

domácí vafle

Co potřebujete na domácí vafle?

  • 220 g polohrubé mouky
  • 300 ml vlažného mléka
  • 2 vejce pokojové teploty
  • 1 kypřicí prášek
  • 2 lžičky krupicového cukru
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • špetka soli
domácí vafle

Pusťte se do toho

1. V míse smíchejte mouku, kypřicí prášek, cukr a špetku soli.

2. Do směsi vmíchejte žloutky a postupně přidávejte sníh z bílků.

3. Formy na vafle potřete rozpuštěným máslem a nechte je roztopit.

4. Nalijte do forem těsto, přiklopte a pečte cca 3 až 4 minuty.

Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o domácí vafle!


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights