NADÝCHANÉ DOMÁCÍ VAFLE
Není nad to dát si k snídani čerstvé domácí vafle. Podávejte je poprášené moučkovým cukrem nebo ozdobené šlehačkou, pribináčkem či ovocem. Co potřebujete na nadýchané domácí vafle?
Co potřebujete na domácí vafle?
- 220 g polohrubé mouky
- 300 ml vlažného mléka
- 2 vejce pokojové teploty
- 1 kypřicí prášek
- 2 lžičky krupicového cukru
- 2 lžíce rozpuštěného másla
- špetka soli
Pusťte se do toho
1. V míse smíchejte mouku, kypřicí prášek, cukr a špetku soli.
2. Do směsi vmíchejte žloutky a postupně přidávejte sníh z bílků.
3. Formy na vafle potřete rozpuštěným máslem a nechte je roztopit.
4. Nalijte do forem těsto, přiklopte a pečte cca 3 až 4 minuty.
Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o domácí vafle!