POHANKOVÉ RIZOTO S HOUBAMI A UZENÝM TOFU

Pohankové rizoto ovoněné hříbky, žampiony a uzeným tofu je lehké jídlo plné chuti. Pohanka dodává pokrmu nutriční hodnoty a zaručeně vás zasytí.
Co potřebujete na pohankové rizoto s houbami?
- 200 g pohankových krup
- 75 g čerstvých hub (mohou být sterilované nebo mražené)
- 4 žampiony
- 4 lžíce rostlinného oleje
- 1 cibule
- 6 nakládaných okurek
- 100 g uzeného tofu
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička majoránky
- 2 lžičky soli
- čerstvé bylinky na podávání

Pusťte se do toho
1. Pohanku uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu. Mezitím na rozehřátém oleji osmažte plátky nakrájených žampionů, mírně osolte a vyndejte je z pánve.
2. V téže pánvi osmažte jemně nakrájenou cibuli. Přidejte na kousky nakrájené lesní hříbky, osolte, okořeňte mletým kmínem a majoránkou. Přilijte trochu vody a duste pod pokličkou, dokud zcela nezměknou.
3. Do pánve přidejte uvařenou pohanku, na malé kostičky nakrájené uzené tofu a sterilované okurky. Vše důkladně promíchejte a odstavte.
4. Pohankové rizoto podávejte s opečenými žampiony a posypané čerstvými zelenými bylinkami.

