POHANKOVÉ RIZOTO S HOUBAMI A UZENÝM TOFU

pohankové rizoto

Pohankové rizoto ovoněné hříbky, žampiony a uzeným tofu je lehké jídlo plné chuti. Pohanka dodává pokrmu nutriční hodnoty a zaručeně vás zasytí.

Co potřebujete na pohankové rizoto s houbami?

  • 200 g pohankových krup
  • 75 g čerstvých hub (mohou být sterilované nebo mražené)
  • 4 žampiony
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 1 cibule
  • 6 nakládaných okurek
  • 100 g uzeného tofu
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička majoránky
  • 2 lžičky soli
  • čerstvé bylinky na podávání
vařená pohanka v červené misce s bílými puntíky

Pusťte se do toho

1. Pohanku uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu. Mezitím na rozehřátém oleji osmažte plátky nakrájených žampionů, mírně osolte a vyndejte je z pánve.

2. V téže pánvi osmažte jemně nakrájenou cibuli. Přidejte na kousky nakrájené lesní hříbky, osolte, okořeňte mletým kmínem a majoránkou. Přilijte trochu vody a duste pod pokličkou, dokud zcela nezměknou.

3. Do pánve přidejte uvařenou pohanku, na malé kostičky nakrájené uzené tofu a sterilované okurky. Vše důkladně promíchejte a odstavte.

4. Pohankové rizoto podávejte s opečenými žampiony a posypané čerstvými zelenými bylinkami.


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights