GNOCCHI SE SÝROVOU OMÁČKOU

gnocchi se sýrovou omáčkou

Recept na krémové gnocchi se sýrem, smetanou a bazalkou se vám hodí tehdy, když máte chuť na něco sytého. Jemné bramborové noky se obalí v omáčce z čerstvého sýru, smetany a rozvoněné cibulky, kterou doladí voňavá bazalka a špetka parmazánu navrch.

Co potřebujete na gnocchi se sýrovou omáčkou?

  • 500 g bramborových gnocchi
  • 150 g čerstvého sýru
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 30 g másla
  • 1 cibule
  • sůl
  • pepř
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • strouhaný parmazán na posypání
syrové gnocchi

Pusťte se do toho

1. Gnocchi uvařte dle návodu na obalu. Než je slijete, odlijte stranou 100 ml vody z vaření.

2. V pánvi orestujte na másle dosklovata proužky cibule. Přidejte čerstvý sýr, nechte ho rozpustit a poté přilijte smetanu a vodu z gnocchi.

3. Rozmíchejte omáčku dohladka, přiveďte k varu a nechte lehce zhoustnout.

4. Sýrovou omáčku osolte, opepřete a vmíchejte bazalkové lístky a gnocchi.

5. Na talíři posypejte parmazánem.

TIP: Pro výraznější chuť přidejte k základu uzenou slaninu nebo šunku a případně nadrobte do omáčky nivu.

Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights