GNOCCHI SE SÝROVOU OMÁČKOU

Recept na krémové gnocchi se sýrem, smetanou a bazalkou se vám hodí tehdy, když máte chuť na něco sytého. Jemné bramborové noky se obalí v omáčce z čerstvého sýru, smetany a rozvoněné cibulky, kterou doladí voňavá bazalka a špetka parmazánu navrch.
Co potřebujete na gnocchi se sýrovou omáčkou?
- 500 g bramborových gnocchi
- 150 g čerstvého sýru
- 100 ml smetany ke šlehání
- 30 g másla
- 1 cibule
- sůl
- pepř
- 1 hrst čerstvé bazalky
- strouhaný parmazán na posypání

Pusťte se do toho
1. Gnocchi uvařte dle návodu na obalu. Než je slijete, odlijte stranou 100 ml vody z vaření.
2. V pánvi orestujte na másle dosklovata proužky cibule. Přidejte čerstvý sýr, nechte ho rozpustit a poté přilijte smetanu a vodu z gnocchi.
3. Rozmíchejte omáčku dohladka, přiveďte k varu a nechte lehce zhoustnout.
4. Sýrovou omáčku osolte, opepřete a vmíchejte bazalkové lístky a gnocchi.
5. Na talíři posypejte parmazánem.
TIP: Pro výraznější chuť přidejte k základu uzenou slaninu nebo šunku a případně nadrobte do omáčky nivu.
Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!

