KUŘECÍ ŘÍZEK V PARMAZÁNOVÉ STROUHANCE
Kuřecí řízek v parmazánu je lahůdka, která povznese klasický recept na úplně novou úroveň. Křupavá krusta s jemným sýrovým nádechem promění každé sousto v gurmánský zážitek, který si zamiluje celá rodina!
Co potřebujete na kuřecí řízek v parmazánu?
- 500 g kuřecích prsou
- 1 vejce
- 3 lžíce polotučného mléka
- 60 g parmazánu nastrouhaného najemno
- 50 g hladké mouky
- 70 g strouhanky
- 200 ml řepkového oleje
- 1 lžička mleté sladké papriky
- sůl a pepř
Pusťte se do toho
1. Kuřecí prsa podélně rozkrojte, aby byla tenčí. Následně je osolte.
2. V jedné míse smíchejte mouku, 1⁄2 lžičky soli, pepř a papriku. Ve druhé vyšlehejte vejce s mlékem a špetkou soli a ve třetí smíchejte strouhanku s parmazánem.
3. Kuřecí maso nejprve obalte v mouce, vejci a strouhance s parmazánem. Osmažte dozlatova.