KOBLIHY BEZ KYNUTÍ Z BÍLÉHO JOGURTU

koblihy donuty

Díky jednoduchému těstu bez droždí jsou koblihy bez kynutí hotové raz dva – a přitom krásně nadýchané, vláčné a voňavé. Přichystejte je k víkendové snídani nebo když dorazí nečekaná návštěva. Jen pozor, ze stolu zmizí rychlostí blesku!

Co potřebujete na koblihy bez kynutí?

  • 2 a 1/2 hrníčku hladké mouky
  • 250 ml bílého jogurtu
  • 5 lžic cukru
  • 1 vejce
  • 3 lžíce oleje
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • špetka soli
  • olej na smažení
  • moučkový cukr na posypání
koblihy donuty

Pusťte se do toho

1. V misce smíchejte jogurt, vejce, sůl a cukr. Přidejte sodu a olej a důkladně promíchejte.

2. Postupně přisypávejte prosetou mouku a těsto míchejte, dokud není vláčné a pružné.

3. Těsto zabalte do fólie a nechte odpočinout asi 25 minut.

4. Těsto rozdělte na dvě části a vyválejte na tloušťku asi 1 cm. Sklenicí vykrajujte kroužky. Uprostřed každého kroužku můžete udělat menší otvor, aby vznikly donuty.

5. Koblihy smažte v dostatečné vrstvě oleje z obou stran.

6. Usmažené koblihy nechte okapat na papírových utěrkách a před podáváním je posypejte moučkovým cukrem.

Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights