ŠIROKÉ NUDLE S MLETÝM MASEM A ZELENINOU

Široké nudle s mletým masem a zeleninou jsou vydatné, voňavé a plné chutí, které vás dostanou na kolena. Tento pokrm máte hotový za pár minut a pochutná si na něm celá rodina!
Co potřebujete na široké nudle s mletým masem?
- 350 g širokých bílých nudlí (např. tagliatelle)
- 300 g mletého masa (nebo šunky)
- 1 lžíce koření adžika
- 2 stroužky česnek
- zázvor (zhruba stejné množství jako česneku)
- 1 červená paprika
- 200 g pórku
- 200 g brokolice
- chilli omáčka dle chuti
- sůl
- olej

Pusťte se do toho
1. Mleté maso osolte a okořeňte adžikou. Osmažte ho na trošce oleje a pomocí šťouchadla nebo vařečky ho rozmělněte na menší kousky.
2. Přidejte k masu pokrájený pórek, kapii, drobně nasekaný česnek a zázvor. Vše krátce orestujte, podlijte trochou vody nebo vývarem, na vrch položte růžičky brokolice, zakryjte pokličkou a na mírném ohni krátce poduste.
3. Směs dle chuti dosolte (nebo dejte pár kapek sójové omáčky), přidejte chilli omáčku a promíchejte.
4. Během dušení pokrmu si uvařte dle návodu na obalu široké nudle v osolené vodě, sceďte a vmíchejte ke konci do směsi.
Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!

