RAJČATOVÁ RÝŽE S TUŇÁKEM

rajčatová rýže

Rajčatová rýže s tuňákem je jako letní dovolená na talíři: plná chuti, barev a svěžesti. Rychlá, lehká, a přitom sytá večeře, která vás zachrání ve chvíli, kdy chcete něco dobrého bez zbytečného vaření.

Co potřebujete na rajčatovou rýži s tuňákem?

  • 2 sáčky rýže
  • 4 stroužky česneku
  • 5 cm zázvoru
  • 400 g rajčat
  • 2 chilli papričky
  • 2 lžičky třtinového cukru
  • 80 ml sojové omáčky
  • 3x 160 g tuňáka v oleji
  • 2 limetky
  • 3 ks jarní cibulky
  • 1 hrst koriandru
tuňák se zeleninou

 Pusťte se do toho

1. Rýži uvařte podle návodu na obalu. Česnek oloupejte a rozmáčkněte plochou stranou nože. Zázvor nakrájejte na plátky, rajčata a chilli papričky pokrájejte na větší kousky.

2. Česnek, zázvor, rajčata a chilli papričky dejte do mixéru, přidejte cukr a sójovou omáčku a rozmixujte. Omáčku vlijte do větší pánve a asi 5 minut ji restujte na středním plameni, dokud trochu nezhoustne.

3. Do omáčky přidejte uvařenou rýži, tuňáka a 2 lžíce oleje z tuňáka. Krátce prohřejte, sundejte z plotny a zakápněte šťávou z jedné limetky.

4. Rýži s tuňákem rozdělte do misek, přidejte nasekanou cibulku a lístky koriandru. Podávejte s kousky limetky.

Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights