NAKLÁDANÝ HERMELÍN S FEFERONKAMI

hermelín s ovocem a pečivem

Hledáte rychlou pikantní svačinku nebo chuťovku k pivu? Vyzkoušejte recept na domácí nakládaný hermelín s feferonkami. Kombinaci sýru, česneku, cibule a feferonek ocení každý milovník ostrých chutí!

Co potřebujete na nakládaný hermelín?

  • 300 ml slunečnicového oleje
  • 4 hermelíny
  • 1 velká cibule
  • 5 nakládaných feferonek nebo kapie
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce mleté papriky (sladké nebo pálivé)
  • 20 kuliček pepře
  • 10 kuliček nového koření
  • bobkové listy
feferonky na nakládaný hermelín

Pusťte se do toho

1. Oloupanou cibuli nakrájejte na kolečka, česnek na tenké plátky. Feferonky zbavte stopky a jádřince a nakrájejte na kolečka.

2. Hermelín rozpulte a na straně řezu posypejte trochou papriky. Přidejte plátky česneku a cibuli.

3. Do větší sklenice s víčkem vrstvěte střídavě hermelíny, feferonky a zbývající cibuli. Každý sýr vždy zalejte olejem a přidejte čtvrtinu koření. Opakujte, dokud nevyplníte celou sklenici.

4. Na konci se ujistěte, že mezi sýry není žádná vzduchová bublina. V případě potřeby sýry stlačte nebo pootočte a případně přilijte další olej.

5. Zašroubovanou sklenici umístěte do chladničky. Nakládaný hermelín konzumujte asi za 5 dní.


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights