NAKLÁDANÝ HERMELÍN S FEFERONKAMI

Hledáte rychlou pikantní svačinku nebo chuťovku k pivu? Vyzkoušejte recept na domácí nakládaný hermelín s feferonkami. Kombinaci sýru, česneku, cibule a feferonek ocení každý milovník ostrých chutí!
Co potřebujete na nakládaný hermelín?
- 300 ml slunečnicového oleje
- 4 hermelíny
- 1 velká cibule
- 5 nakládaných feferonek nebo kapie
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce mleté papriky (sladké nebo pálivé)
- 20 kuliček pepře
- 10 kuliček nového koření
- bobkové listy

Pusťte se do toho
1. Oloupanou cibuli nakrájejte na kolečka, česnek na tenké plátky. Feferonky zbavte stopky a jádřince a nakrájejte na kolečka.
2. Hermelín rozpulte a na straně řezu posypejte trochou papriky. Přidejte plátky česneku a cibuli.
3. Do větší sklenice s víčkem vrstvěte střídavě hermelíny, feferonky a zbývající cibuli. Každý sýr vždy zalejte olejem a přidejte čtvrtinu koření. Opakujte, dokud nevyplníte celou sklenici.
4. Na konci se ujistěte, že mezi sýry není žádná vzduchová bublina. V případě potřeby sýry stlačte nebo pootočte a případně přilijte další olej.
5. Zašroubovanou sklenici umístěte do chladničky. Nakládaný hermelín konzumujte asi za 5 dní.

