TĚSTOVINY S MRKVOVOU OMÁČKOU

těstoviny s mrkvovou omáčkou a bagetou

Krémová textura mrkvové omáčky dokonale obalí těstoviny a jemně nastrouhaný parmazán na závěr všechno spojí v harmonické sousto. Skvělý tip na rychlý a voňavý oběd či večeři plnou zeleniny, aniž byste musela dělat kompromisy v chuti.

Co potřebujete na těstoviny s mrkvovou omáčkou?

  • 400 g mrkve
  • 300 g těstovin
  • 1 menší cibule
  • 1 lžíce másla
  • 1 stroužek česneku
  • 300 ml vývaru
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce worcesterské omáčky
  • 1/2 lžíce čerstvého rozmarýnu
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 špetka pepře
  • 4 lžíce parmazánu
  • 5 g čerstvé majoránky
čerstvá mrkev s natí

Pusťte se do toho

1. Na másle orestujte nakrájenou mrkev s cibulí. Restujte asi 10 minut, dokud nezačne mrkev karamelizovat a hnědnout.

2. Ke konci restování přidejte plátky česneku, po 2 minutách rajský protlak, vývar a nasekaný rozmarýn

3. Duste pod pokličkou, dokud mrkev nezměkne.

4. Poté rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Podle chuti opepřete a ochuťte worcesterem.

5. Slijte těstoviny a zachyťte asi 70 ml vody. Tu vmíchejte do omáčky.

6. Těstoviny promíchejte s mrkvovou omáčkou a servírujte s hoblinkami parmazánu a čerstvou majoránkou.

Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights