TĚSTOVINY S MRKVOVOU OMÁČKOU

Krémová textura mrkvové omáčky dokonale obalí těstoviny a jemně nastrouhaný parmazán na závěr všechno spojí v harmonické sousto. Skvělý tip na rychlý a voňavý oběd či večeři plnou zeleniny, aniž byste musela dělat kompromisy v chuti.
Co potřebujete na těstoviny s mrkvovou omáčkou?
- 400 g mrkve
- 300 g těstovin
- 1 menší cibule
- 1 lžíce másla
- 1 stroužek česneku
- 300 ml vývaru
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce worcesterské omáčky
- 1/2 lžíce čerstvého rozmarýnu
- 1/2 lžičky soli
- 1 špetka pepře
- 4 lžíce parmazánu
- 5 g čerstvé majoránky

Pusťte se do toho
1. Na másle orestujte nakrájenou mrkev s cibulí. Restujte asi 10 minut, dokud nezačne mrkev karamelizovat a hnědnout.
2. Ke konci restování přidejte plátky česneku, po 2 minutách rajský protlak, vývar a nasekaný rozmarýn.
3. Duste pod pokličkou, dokud mrkev nezměkne.
4. Poté rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Podle chuti opepřete a ochuťte worcesterem.
5. Slijte těstoviny a zachyťte asi 70 ml vody. Tu vmíchejte do omáčky.
6. Těstoviny promíchejte s mrkvovou omáčkou a servírujte s hoblinkami parmazánu a čerstvou majoránkou.
Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!

