TĚSTOVINY S KUŘECÍM MASEM A DÝŇOVOU OMÁČKOU

Spojení těstovin, šťavnatého kuřecího masa a krémové dýňové omáčky vytváří dokonalou harmonii chutí, která zahřeje na duši. Tento recept vyzkoušejte v podzimních dnech, kdy toužíte po něčem sytém, ale zároveň lehkém a výživném.
Co potřebujete na pečená kuřecí prsa?
- 320 g celozrnných těstovin
- 500 g kuřecích prsou
- 800 g dýně Hokkaido
- 2 šalotky
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 450 ml zeleninového vývaru
- 100 ml smetany na vaření
- 40 g tvrdého vyzrálého sýra
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička soli
- špetka mletého pepře
- špetka mletého zázvoru

Pusťte se do toho
1. Dýni omyjte, rozpulte a vydlabejte semínka. Poté ji nakrájejte na 1 až 2 cm široké pruhy. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na plátky.
2. Troubu předehřejte na 200 °C. Zeleninu vyskládejte na plech s pečícím papírem a pokapejte olivovým olejem. Pečte ji 20 až 25 minut, dokud nezměkne.
3. Kuřecí prsa nakrájejte na menší kousky, osolte a opečte na kapce olivového oleje.
4. Opečenou zeleninu přendejte do mixéru, přidejte vývar a smetanu na vaření a rozmixujte dohladka.
5. Dýňovou omáčku nalijte na kuřecí kousky, dochuťte oreganem, solí, pepřem a mletým zázvorem a prohřejte. Nakonec přidejte uvařené těstoviny.
6. Podávejte posypané strouhaným sýrem.

