TĚSTOVINY S KUŘECÍM MASEM A DÝŇOVOU OMÁČKOU

těstoviny s dýňovou omáčkou a salátem

Spojení těstovin, šťavnatého kuřecího masa a krémové dýňové omáčky vytváří dokonalou harmonii chutí, která zahřeje na duši. Tento recept vyzkoušejte v podzimních dnech, kdy toužíte po něčem sytém, ale zároveň lehkém a výživném.

Co potřebujete na pečená kuřecí prsa?

  • 320 g celozrnných těstovin
  • 500 g kuřecích prsou
  • 800 g dýně Hokkaido
  • 2 šalotky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 450 ml zeleninového vývaru
  • 100 ml smetany na vaření
  • 40 g tvrdého vyzrálého sýra
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička soli
  • špetka mletého pepře
  • špetka mletého zázvoru
nakrájená dýně

Pusťte se do toho

1. Dýni omyjte, rozpulte a vydlabejte semínka. Poté ji nakrájejte na 1 až 2 cm široké pruhy. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na plátky.

2. Troubu předehřejte na 200 °C. Zeleninu vyskládejte na plech s pečícím papírem a pokapejte olivovým olejem. Pečte ji 20 až 25 minut, dokud nezměkne.

3. Kuřecí prsa nakrájejte na menší kousky, osolte a opečte na kapce olivového oleje.

4. Opečenou zeleninu přendejte do mixéru, přidejte vývar a smetanu na vaření a rozmixujte dohladka.

5. Dýňovou omáčku nalijte na kuřecí kousky, dochuťte oreganem, solí, pepřem a mletým zázvorem a prohřejte. Nakonec přidejte uvařené těstoviny.

6. Podávejte posypané strouhaným sýrem.


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights