KOBLIHY BEZ KYNUTÍ Z BÍLÉHO JOGURTU

Díky jednoduchému těstu bez droždí jsou koblihy bez kynutí hotové raz dva – a přitom krásně nadýchané, vláčné a voňavé. Přichystejte je k víkendové snídani nebo když dorazí nečekaná návštěva. Jen pozor, ze stolu zmizí rychlostí blesku!
Co potřebujete na koblihy bez kynutí?
- 2 a 1/2 hrníčku hladké mouky
- 250 ml bílého jogurtu
- 5 lžic cukru
- 1 vejce
- 3 lžíce oleje
- 1/2 lžičky jedlé sody
- špetka soli
- olej na smažení
- moučkový cukr na posypání

Pusťte se do toho
1. V misce smíchejte jogurt, vejce, sůl a cukr. Přidejte sodu a olej a důkladně promíchejte.
2. Postupně přisypávejte prosetou mouku a těsto míchejte, dokud není vláčné a pružné.
3. Těsto zabalte do fólie a nechte odpočinout asi 25 minut.
4. Těsto rozdělte na dvě části a vyválejte na tloušťku asi 1 cm. Sklenicí vykrajujte kroužky. Uprostřed každého kroužku můžete udělat menší otvor, aby vznikly donuty.
5. Koblihy smažte v dostatečné vrstvě oleje z obou stran.
6. Usmažené koblihy nechte okapat na papírových utěrkách a před podáváním je posypejte moučkovým cukrem.
Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!

