STUDENÁ BRUSINKOVÁ OMÁČKA

studená brusinková omáčka v pánvi

Studená brusinková omáčka je osvěžující, lehce kyselá omáčka, která je ideální ke grilovanému masu nebo jako dip k sýru. Její sladkokyselá chuť dodá vašim pokrmům nový rozměr!

Co potřebujete na brusinkovou omáčku?

  • 250 g čerstvých nebo mražených brusinek
  • šťáva a kůra z 1/2 citronu
  • 70 g krupicového cukru
čerstvé brusinky s pomerančem

Pusťte se do toho

1. Brusinky dejte do rendlíku, podlijte 60 ml vody a přidejte citronovou šťávu a kůru. Vařte asi 15 minut.

2. Jakmile se brusinky začnou rozvářet, přidejte cukr a vařte, dokud se nerozpustí. Brusinkovou omáčku podávejte vychlazenou.


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights