NADÝCHANÉ MAĎARSKÉ PALAČINKY

maďarské palačinky s tvarohem a borůvkami

Nadýchané maďarské palačinky jsou sladkou variantou na tradiční kuchyni. Každé sousto vás přenese do uliček Budapešti, kde vůně vanilky a kakaa voní z každé kavárny.

Co potřebujete na nadýchané maďarské palačinky?

Těsto:

  • 250 g hladké mouky
  • 500 ml mléka
  • 15 g droždí
  • 2 vejce
  • 1 lžička cukru
  • špetka soli
  • olej na smažení

Náplň:

  • džem
  • tvaroh
  • nugeta
  • zakysaná smetana
  • šlehačka
  • čerstvé ovoce…
nadýchané maďarské palačinky

Pusťte se do toho

1. Do 100 ml vlažného mléka rozdrobte droždí a dobře ho rozmíchejte.

2. Vyšlehejte bílky se špetkou soli na hustý sníh. Do žloutků přidejte droždí rozmíchané v mléce. Postupně přidávejte zbytek mléka a hladkou mouku. Nakonec vmíchejte do těsta vyšlehaný sníh z bílků. Nechte alespoň 15 minut odpočívat.

3. Na rozehřátém oleji smažte na mírném plameni tenké palačinky. Podávejte podle chuti s libovolnou náplní.

Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights