NADÝCHANÉ MAĎARSKÉ PALAČINKY

Nadýchané maďarské palačinky jsou sladkou variantou na tradiční kuchyni. Každé sousto vás přenese do uliček Budapešti, kde vůně vanilky a kakaa voní z každé kavárny.
Co potřebujete na nadýchané maďarské palačinky?
Těsto:
- 250 g hladké mouky
- 500 ml mléka
- 15 g droždí
- 2 vejce
- 1 lžička cukru
- špetka soli
- olej na smažení
Náplň:
- džem
- tvaroh
- nugeta
- zakysaná smetana
- šlehačka
- čerstvé ovoce…

Pusťte se do toho
1. Do 100 ml vlažného mléka rozdrobte droždí a dobře ho rozmíchejte.
2. Vyšlehejte bílky se špetkou soli na hustý sníh. Do žloutků přidejte droždí rozmíchané v mléce. Postupně přidávejte zbytek mléka a hladkou mouku. Nakonec vmíchejte do těsta vyšlehaný sníh z bílků. Nechte alespoň 15 minut odpočívat.
3. Na rozehřátém oleji smažte na mírném plameni tenké palačinky. Podávejte podle chuti s libovolnou náplní.
Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!

