LINECKÉ CUKROVÍ BEZ VAJEC

Linecké cukroví bez vajec je křehké, jemné a vláčné díky zakysané smetaně. Pikantní rybízová marmeláda a posyp moučkovým cukrem dodávají cukroví klasickou vánoční chuť, kterou si oblíbí všichni milovníci vánočního cukroví!
Co potřebujete na linecké cukroví bez vajec?
- 110 g cukru moučka
- 60 g hladké mouky
- změklé máslo
- 150 g zakysané smetany
- 1 lžíce (zakysané smetany)
Dohotovení
- 100 g rybízové marmelády
- cukr moučka

Pusťte se do toho
1. Změklé máslo smíchejte s prosátým moučkovým cukrem a hladkou moukou, zpracujte vidličkou a rukama do kompaktního těsta.
2. Přidejte lžíci zakysané smetany a znovu propracujte. Těsto hněťte 3–5 minut, dokud není vláčné, případně dosypte trochu mouky.
3. Těsto rozdělte na 4 díly, rozválejte mezi dvěma pečicími papíry na cca 2 mm a vykrajujte vánoční tvary. Do vrchního dílu udělejte dírku.
4. Linecké cukroví skládejte na plech s pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 150 °C asi 12 minut dozlatova.
5. Po vychladnutí slepujte linecké cukroví rybízovou marmeládou a nakonec posypejte moučkovým cukrem.
Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!


