VOŇAVÉ SLEPOVANÉ PUNČOVÉ ROHLÍČKY

vánoční cukroví

Voňavé punčové rohlíčky jsou netradičním cukrovím s jemnou punčovou příchutí, z křehkého lineckého těsta a s voňavou mandlovo-piškotovou náplní. Tyto slepované rohlíčky jsou ideální pro slavnostní příležitosti i adventní čas.

Co potřebujete na punčové rohlíčky?

Punčové těsto

  • 250 g mandlí bez slupky
  • 125 g piškotů
  • 1 lžíce medu
  • 2 lžíce punče (nebo aroma)
  • rum

Linecké těsto

  • 225 g hladké mouky
  • 125 g másla
  • 2 žloutky
  • 75 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr

Dohotovení

  • rybízová marmeláda
  • čokoládová poleva
včelí med na dřevěné lžíci a plástve medu

Pusťte se do toho

1. Nejprve rozsekejte mandle a piškoty, přidejte med, punč a trochu rumu a z připravené hmoty vyválejte placku.

2. Pomocí tvořítka vykrajujte rohlíčky a nechte je ztuhnout v chladu.

3. Z hladké mouky, másla, žloutků a cukru si připravte linecké těsto, které nechte odležet v chladničce a poté rozválejte a vykrajujte rohlíčky stejného tvaru.

4. Upečte je dozlatova při 170–180 °C po dobu 7–10 minut.

5. Po vychladnutí slepte punčové a linecké rohlíčky rybízovou marmeládou, přelijte čokoládovou polevou a nechte zatuhnout.

Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights