VOŇAVÉ SLEPOVANÉ PUNČOVÉ ROHLÍČKY

Voňavé punčové rohlíčky jsou netradičním cukrovím s jemnou punčovou příchutí, z křehkého lineckého těsta a s voňavou mandlovo-piškotovou náplní. Tyto slepované rohlíčky jsou ideální pro slavnostní příležitosti i adventní čas.
Co potřebujete na punčové rohlíčky?
Punčové těsto
- 250 g mandlí bez slupky
- 125 g piškotů
- 1 lžíce medu
- 2 lžíce punče (nebo aroma)
- rum
Linecké těsto
- 225 g hladké mouky
- 125 g másla
- 2 žloutky
- 75 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
Dohotovení
- rybízová marmeláda
- čokoládová poleva

Pusťte se do toho
1. Nejprve rozsekejte mandle a piškoty, přidejte med, punč a trochu rumu a z připravené hmoty vyválejte placku.
2. Pomocí tvořítka vykrajujte rohlíčky a nechte je ztuhnout v chladu.
3. Z hladké mouky, másla, žloutků a cukru si připravte linecké těsto, které nechte odležet v chladničce a poté rozválejte a vykrajujte rohlíčky stejného tvaru.
4. Upečte je dozlatova při 170–180 °C po dobu 7–10 minut.
5. Po vychladnutí slepte punčové a linecké rohlíčky rybízovou marmeládou, přelijte čokoládovou polevou a nechte zatuhnout.
Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!


