OŘECHOVÉ ŽABÍ HUBY

Křehké ořechové žabí huby s voňavou náplní jsou sladkou klasikou, která potěší každého. Díky jednoduché přípravě a skvělé chuti jsou ideální na sváteční stůl i jako sladká pochoutka k čaji.
Co potřebujete na ořechové žabí huby?
- 250 g hladké mouky
- 250 g tuku
- 1 vejce
- strouhaná citronová kůra
Nádivka
- 150 g mletých vlašských ořechů
- 100 g moučkového cukru
- 2 žloutky
- 1 vanilkový cukr

Pusťte se do toho
1. Ze surovin vypracujte hladké těsto a nechte ho odpočinout v chladu.
2. Poté z něho vyválejte placku a vykrajujte kolečka. Na každé dejte ořechovou nádivku, přehněte okraje a vytvarujte žabí huby.
3. Žabí hubičky pečte při 180 °C, a ještě horké obalte nebo jemně pocukrujte směsí moučkového a vanilkového cukru.
Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!


