OŘECHOVÉ ŽABÍ HUBY

vánoční cukroví

Křehké ořechové žabí huby s voňavou náplní jsou sladkou klasikou, která potěší každého. Díky jednoduché přípravě a skvělé chuti jsou ideální na sváteční stůl i jako sladká pochoutka k čaji.

Co potřebujete na ořechové žabí huby?

  • 250 g hladké mouky
  • 250 g tuku
  • 1 vejce
  • strouhaná citronová kůra

Nádivka

  • 150 g mletých vlašských ořechů
  • 100 g moučkového cukru 
  • 2 žloutky
  • 1 vanilkový cukr
vlašské ořechy ve skořápkách

Pusťte se do toho

1. Ze surovin vypracujte hladké těsto a nechte ho odpočinout v chladu.

2. Poté z něho vyválejte placku a vykrajujte kolečka. Na každé dejte ořechovou nádivku, přehněte okraje a vytvarujte žabí huby.

3. Žabí hubičky pečte při 180 °C, a ještě horké obalte nebo jemně pocukrujte směsí moučkového a vanilkového cukru.

Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights