NEPEČENÉ PERNÍKOVÉ ŠPIČKY

Vůně perníku, rumu a sušeného ovoce navodí tu pravou vánoční atmosféru. Tyto nepečené perníkové špičky spojují tradiční chutě v jednoduchém, ale působivém cukroví!
Co potřebujete na nepečené perníkové špičky?
- 50 g nadrobno nakrájeného sušeného ovoce
- 50 ml rumu
- šťáva z 1/2 citronu
- 100 g perníku na strouhání (nebo zbylých perníčků)
- 50 g mletých ořechů
- švestková povidla (dle potřeby)
- perník na obalení
- 1/2 lžičky skořice

Pusťte se do toho
1. Sušené ovoce zakapejte rumem a citronovou šťávou a nechte odležet.
2. Poté smíchejte nastrouhaný perník, mleté ořechy a ovoce i se zbytkem tekutiny.
3. Podle potřeby přidejte povidla, aby vznikla kompaktní hmota.
4. Tvarujte malé perníkové kuličky nebo špičky, obalte je ve směsi nastrouhaného perníku a skořice a nechte uležet.
Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!


