POMERANČOVÉ LINECKÉ CUKROVÍ

Zapomeňte na chvíli na klasiku a provoňte svůj domov svěží citrusovou vůní! Toto pomerančové linecké cukroví je křehké, máslové a díky šťávě a kůře z pomeranče získává nečekaně jiskrnou a lehkou chuť.
Co potřebujete na pomerančové linecké cukroví?
Těsto
- 300 g hladké mouky
- 200 g másla (pokojové teploty)
- 100 g moučkového cukru
- 1 lžička kůry z chemicky neošetřeného pomeranče
- 1–2 lžičky pomerančové šťávy (dle potřeby)
- 1 balíček vanilkového cukru
- špetka soli
- 3 žloutky
Dohotovení
- pomerančová marmeláda (nebo jiná nakyslá, např. rybízová)
- moučkový cukr na posypání

Pusťte se do toho
1. Ze surovin uhněte hladké a vláčné těsto. Těsto se nesmí lepit, ale ani by nemělo být suché.
2. Zabalte těsto do fólie a dejte na 1 hodinu do chladničky, ideálně přes noc.
3. Těsto rozválejte na pomoučeném vále na sílu cca 3 mm. Vykrajujte různé tvary (kolečka, hvězdičky, stromečky). Nezapomeňte u poloviny kousků vykrojit uprostřed otvor (to budou vrchní díly).
4. Pečte při 170 stupních asi 8–10 minut na plechu vyloženého pečicím papírem, dokud okraje nezačnou lehce zlátnout.
5. Po vychladnutí spodní díly potřete marmeládou a přiklopte vrchním dílem a posypejte pomerančové linecké cukroví práškovým cukrem.
Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!


