MEDOVÉ CUKROVÍ PLNĚNÉ KRÉMEM

Medové cukroví s jemným krémem a rumovým nádechem patří mezi klasické vánoční cukroví, které voní po medu a doslova se rozplývá na jazyku. Po odležení chutná ještě lépe!
Co potřebujete na medové cukroví plněné krémem?
- 220 g hladké mouky
- 70 g moučkového cukru
- 50 g másla
- 2,5 lžíce tekutého medu
- 1 lžíce mléka
- 1 malé vejce
- 0,5 lžičky jedlé sody
Krém
- 100 g másla
- 90 ml mléka
- 70 g moučkového cukru
- 1 vrchovatá lžíce hladké mouky
- 1 lžíce rumu

Pusťte se do toho
1. V páře vyšlehejte cukr, máslo, med, mléko a vejce, poté směs smíchejte s moukou a sodou a vypracujte těsto. Nechte ho dvě hodiny odpočinout v chladničce.
2. Poté ho rozválejte na tenký plát, vykrajujte hvězdy či jiné tvary a pečte při 170 °C asi 5 minut.
3. Z mléka a mouky uvařte kaši, po vychladnutí do ní zašlehejte máslo, cukr a rum.
4. Medové cukroví slepujte krémem.
Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!


