CUKROVÍ S LIKÉROVÝM KRÉMEM

Křehké cukroví s likérovým krémem a čokoládovou polevou provoní interiér. Skvěle doplní sváteční stůl a potěší svou chutí i vzhledem!
Co potřebujete na cukroví s likérovým krémem?
- 220 g hladké mouky
- 70 g cukru moučky
- 50 g mletých loupaných mandlí
- 140 g másla (nebo Hery)
- 2 žloutky
Krém
- 150 g másla
- 50 g moučkového cukru
- 2 vanilkové cukry
- 20 ml vaječného likéru
Dohotovení
- čokoládová poleva
- mandle nebo zdobení

Pusťte se do toho
1. Ze surovin vypracujte hladké, nelepivé těsto a nechte 2 hodiny odpočinout v lednici.
2. Vyválejte plát silný asi 3 mm a vykrajujte cukroví, polovinu s vykrojeným středem.
3. Dejte na plech s pečicím papírem a pečte při 180 °C asi 10–12 minut.
4. Vychladlé cukroví s vykrojeným středem namočte do čokoládové polevy a ozdobte.
5. Slepte se zbylým cukrovím krémem z másla, cukru a vaječného likéru.
Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!


