LINECKÉ KOŇAKOVÉ KOŠÍČKY

Luxusní linecké koňakové košíčky s vaječným likérem a nadýchaným krémem jsou dokonalou kombinací křehkého těsta, čokolády a jemného alkoholu. Dezert, který potěší na svátky i při slavnostních příležitostech!
Co potřebujete na linecké koňakové košíčky?
- 250 g hladké mouky
- 120 g másla
- 60 g mletého cukru
- 2 žloutky
- citrónová kůra
- čokoládová poleva
- vaječný koňak
Náplň
- máslo
- cukr
- vejce
- kakao
- rum

Pusťte se do toho
1. Z mouky, másla, cukru, žloutků a citronové kůry vypracujte těsto a naplňte jím formičky na košíčky. Pečte při 180 °C dorůžova a nechte vychladnout.
2. Vnitřek košíčků potřete čokoládovou polevou, po ztuhnutí přidejte lžičku vaječného koňaku a dejte přes noc do lednice.
3. Připravte máslový krém z másla, cukru a vejce, dochuťte kakaem nebo rozpuštěnou čokoládou a kapkou rumu.
4. Krém nastříkejte na ztuhlý koňak v košíčcích a podle chuti zakryjte čokoládovou polevou.
Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!


