VÍDEŇSKÉ OŘECHOVÉ CUKROVÍ

Křehké ořechové cukroví s lahodným pudinkovým krémem se doslova rozplývá na jazyku. Těšte se na skvělou kombinaci kořeněného těsta a ořechového krému!
Co potřebujete na vídeňské ořechové cukroví?
Těsto
- 160 g hladké mouky
- 80 g mletých ořechů
- 80 g moučkového cukru
- 120 g másla (nebo Hery)
- 1 lžíce koňaku (nebo rumu)
- 1 špetka skořice
Ořechový krém
- 125 ml mléka
- 1 vrchovatá lžíce vanilkového pudinkového prášku
- 125 g másla
- 140 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 4 lžíce mletých ořechů

Pusťte se do toho
1. Z mouky, mletých ořechů, cukru, skořice, změklého tuku a koňaku či rumu vypracujte vláčné těsto.
2. Vyválejte plát silný asi 3 mm, vykrojte kolečka a pečte při 170 °C dorůžova asi 10 minut.
3. Na krém uvařte pudink z mléka a pudinkového prášku, nechte vychladnout. Změklé máslo utřete s moučkovým a vanilkovým cukrem, postupně vmíchejte pudink a nakonec jemně mleté ořechy.
4. Vychladlá ořechová kolečka slepte krémem, potřete i povrch a strany a obalte v mletých oříšcích. Nechte ztuhnout.
Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!


