VÍDEŇSKÉ OŘECHOVÉ CUKROVÍ

ořechové cukroví

Křehké ořechové cukroví s lahodným pudinkovým krémem se doslova rozplývá na jazyku. Těšte se na skvělou kombinaci kořeněného těsta a ořechového krému!

Co potřebujete na vídeňské ořechové cukroví?

Těsto

  • 160 g hladké mouky
  • 80 g mletých ořechů
  • 80 g moučkového cukru
  • 120 g másla (nebo Hery)
  • 1 lžíce koňaku (nebo rumu)
  • 1 špetka skořice

Ořechový krém

  • 125 ml mléka
  • 1 vrchovatá lžíce vanilkového pudinkového prášku
  • 125 g másla
  • 140 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 4 lžíce mletých ořechů
miska s vlašskými ořechy

Pusťte se do toho

1. Z mouky, mletých ořechů, cukru, skořice, změklého tuku a koňaku či rumu vypracujte vláčné těsto.

2. Vyválejte plát silný asi 3 mm, vykrojte kolečka a pečte při 170 °C dorůžova asi 10 minut.

3. Na krém uvařte pudink z mléka a pudinkového prášku, nechte vychladnout. Změklé máslo utřete s moučkovým a vanilkovým cukrem, postupně vmíchejte pudink a nakonec jemně mleté ořechy.

4. Vychladlá ořechová kolečka slepte krémem, potřete i povrch a strany a obalte v mletých oříšcích. Nechte ztuhnout.

Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights