RUMOVÉ KOKOSKY

Voňavé rumové kokosky s čokoládou jsou na povrchu křehké a uvnitř vláčné. Jednoduchý recept, který zvládnete i bez zkušeností. Ideální sladká tečka ke kávě nebo jako domácí vánoční cukroví!
Co potřebujete na rumové kokosky?
Těsto
- 2 vejce
- 200 g krupicového cukru
- 2 lžíce rumu
- 150 g jemně strouhaného kokosu
- citronová kůra z 1 citronu
- 1 špetka soli
Dohotovení
- hořká čokoláda 100 g
- strouhaný kokos 50 g

Pusťte se do toho
1. Vejce s cukrem vyšlehejte ve vodní lázni do husté pěny. Přidejte rum, poté vmíchejte kokos, citronovou kůru a sůl.
2. Promíchejte a nechte 15 minut odstát. Je-li hmota řídká, přidejte 10–20 g kokosu (hrubší kokos vyžaduje víc, ale kokosky budou sušší).
3. Plech vyložte papírem, dlaně navlhčete a z hmoty tvarujte kužely. Klaďte je na plech.
Pečte při 150 °C dozlatova asi 30–35 minut. Nechte vychladnout.
4. Čokoládu rozehřejte ve vodní lázni, spodky kokosek do ní namočte, nechte okapat a obalte v kokosu.
Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!


