RUMOVÉ KOKOSKY

rozpůlený kokosový ořech

Voňavé rumové kokosky s čokoládou jsou na povrchu křehké a uvnitř vláčné. Jednoduchý recept, který zvládnete i bez zkušeností. Ideální sladká tečka ke kávě nebo jako domácí vánoční cukroví!

Co potřebujete na rumové kokosky?

Těsto

  • 2 vejce
  • 200 g krupicového cukru
  • 2 lžíce rumu
  • 150 g jemně strouhaného kokosu
  • citronová kůra z 1 citronu
  • 1 špetka soli

Dohotovení

  • hořká čokoláda 100 g
  • strouhaný kokos 50 g
rum v karafě

Pusťte se do toho

1. Vejce s cukrem vyšlehejte ve vodní lázni do husté pěny. Přidejte rum, poté vmíchejte kokos, citronovou kůru a sůl.

2. Promíchejte a nechte 15 minut odstát. Je-li hmota řídká, přidejte 10–20 g kokosu (hrubší kokos vyžaduje víc, ale kokosky budou sušší).

3. Plech vyložte papírem, dlaně navlhčete a z hmoty tvarujte kužely. Klaďte je na plech.
Pečte při 150 °C dozlatova asi 30–35 minut. Nechte vychladnout.

4. Čokoládu rozehřejte ve vodní lázni, spodky kokosek do ní namočte, nechte okapat a obalte v kokosu.

Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights