KLÁŠTERNÍ ROHLÍČKY

Křehké čokoládové klášterní rohlíčky s ořechy a kokosem kombinují jemné těsto, čokoládu a křupavé ořechy. Toto vánoční cukroví si zkrátka zamilujete!
Co potřebujete na klášterní rohlíčky?
- 420 g hladké mouky
- 320 g másla (nebo Hery)
- 280 g strouhaných vlašských ořechů
- 100 g čokolády na vaření
- 100 g moučkového cukru
- 4 žloutky
Na ozdobu
- čokoláda
- kokos

Pusťte se do toho
1. Smíchejte mouku, vlašské ořechy a cukr. Přidejte máslo, žloutky a vychladlou rozpuštěnou čokoládu.
2. Vypracujte hladké těsto a nechte ho nejlépe přes noc ztuhnout v chladničce.
3. Poté tvarujte malé rohlíčky a pečte při střední teplotě 10–12 minut.
4. Po upečení namočte rohlíčky do rozpuštěné čokolády a posypejte kokosem.
Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!


