KÁVOVÉ LANÝŽE

Jemné kávové lanýže s vůní čokolády a se smetanou se rozplývají na jazyku. Elegantní domácí dezert, rychlé vánoční cukroví nebo sladká tečka po večeři — navíc bez složité přípravy!
Co potřebujete na nepečené kávové lanýže?
- 250 g bílé čokolády
- 50 g másla
- 100 ml smetany na šlehání
- 4 g rozpustné instantní kávy (cca 1 lžíce)
Na obalení
- kakao
- jemně nastrouhaná bílá čokoláda

Pusťte se do toho
1. Čokoládu a máslo nakrájejte na malé kousky.
2. Smetanu s kávou zahřejte a promíchejte, aby se káva rozpustila. Horkou směs odstavte, přidejte čokoládu s máslem a míchejte dohladka.
3. Nechte vychladnout a ztuhnout v chladničce, ideálně přes noc.
4. Ztuhlou hmotu odkrajujte lžičkou, tvarujte kuličky a obalujte je v kakau nebo nastrouhané čokoládě. Kávové lanýže uchovávejte v lednici.
Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!


