KÁVOVÉ LANÝŽE

kávové lanýže obalené v kakaovém prášku

Jemné kávové lanýže s vůní čokolády a se smetanou se rozplývají na jazyku. Elegantní domácí dezert, rychlé vánoční cukroví nebo sladká tečka po večeři — navíc bez složité přípravy!

Co potřebujete na nepečené kávové lanýže?

  • 250 g bílé čokolády
  • 50 g másla
  • 100 ml smetany na šlehání
  • 4 g rozpustné instantní kávy (cca 1 lžíce)

Na obalení

  • kakao
  • jemně nastrouhaná bílá čokoláda
kávová zrna a mletá káva

Pusťte se do toho

1. Čokoládu a máslo nakrájejte na malé kousky.

2. Smetanu s kávou zahřejte a promíchejte, aby se káva rozpustila. Horkou směs odstavte, přidejte čokoládu s máslem a míchejte dohladka.

3. Nechte vychladnout a ztuhnout v chladničce, ideálně přes noc.

4. Ztuhlou hmotu odkrajujte lžičkou, tvarujte kuličky a obalujte je v kakau nebo nastrouhané čokoládě. Kávové lanýže uchovávejte v lednici.

Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights