KŘEHKÉ VÍNOVÉ CUKROVÍ

Křehké vínové cukroví ze tří surovin je sladkou klasikou, která se rozplývá na jazyku. Snadno se připravuje a skvěle doplní každou sváteční tabuli.
Co potřebujete na vínové cukroví?
- 150 g hladké mouky
- 150 g másla
- 3 lžíce bílého vína
- moučkový a vanilkový cukr na obalení

Pusťte se do toho
1. Z mouky, másla a cukru vypracujte hladké těsto, zabalte ho do fólie a nechte v lednici odpočívat alespoň 3 hodiny.
2. Poté vyválejte placku silnou půl centimetru, vykrajujte tvary a pečte při 170 °C asi 10 minut dorůžova.
3. Ještě horké vínové cukroví obalte ve směsi z moučkového a vanilkového cukru.
Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!


