KŘEHKÉ VÍNOVÉ CUKROVÍ

vínové cukroví obalené v cukru

Křehké vínové cukroví ze tří surovin je sladkou klasikou, která se rozplývá na jazyku. Snadno se připravuje a skvěle doplní každou sváteční tabuli.

Co potřebujete na vínové cukroví?

  • 150 g hladké mouky
  • 150 g másla
  • 3 lžíce bílého vína
  • moučkový a vanilkový cukr na obalení
bílé víno ve sklence

Pusťte se do toho

1. Z mouky, másla a cukru vypracujte hladké těsto, zabalte ho do fólie a nechte v lednici odpočívat alespoň 3 hodiny.

2. Poté vyválejte placku silnou půl centimetru, vykrajujte tvary a pečte při 170 °C asi 10 minut dorůžova.

3. Ještě horké vínové cukroví obalte ve směsi z moučkového a vanilkového cukru.

Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights