KARAMELIZOVANÁ CIBULE

karamelizovaná cibule na bulguru

Domácí karamelizovaná cibule je sladká, jemná a dokonale aromatická. Skvěle se hodí k masu, sendvičům, pizze nebo jako příloha k různým pokrmům!

Co potřebujete na karamelizovanou cibuli?

  • 1 kg cibule
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce másla
čerstvá cibule

Pusťte se do toho

1. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.

2. Na másle s cukrem a solí ji nejprve krátce poduste pod poklicí, poté pomalu karamelizujte bez poklice při občasném míchání 30–45 minut, dokud nebude zlatavá a rovnoměrně zkaramelizovaná.

TIP: Pokud se vám cibule během míchání přichytí, podlijte ji lžící vody.

Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights