DOMÁCÍ JABLEČNÝ DŽEM

jablečný džem, čerstvá jablka, skořice

Domácí jablečný džem se skořicí je sladký, voňavý a tak akorát hustý. Skvěle se hodí na snídani, palačinky nebo jako sladký dárek ze spíže!

Co potřebujete na jablečný džem?

  • 1 kg jablek, nejlépe odrůdy Bramley
  • 250 g krupicového cukru
  • citronová šťáva z 1/2 citronu
  • 1 svitek skořice
jablka v kyblíku

Pusťte se do toho

1. Nakrájená jablka s cukrem a vodou přiveďte k varu a vařte 30 minut, dokud se nebudou rozpadat.

2. Přidejte citronovou šťávu a skořici a vařte další 2–3 minuty. Hustotu ověřte na malém talířku z mrazáku.

3. Hotový džem nalijte do sterilizovaných sklenic a skladujte max. 3 měsíce.

Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights