DOMÁCÍ JABLEČNÝ DŽEM

Domácí jablečný džem se skořicí je sladký, voňavý a tak akorát hustý. Skvěle se hodí na snídani, palačinky nebo jako sladký dárek ze spíže!
Co potřebujete na jablečný džem?
- 1 kg jablek, nejlépe odrůdy Bramley
- 250 g krupicového cukru
- citronová šťáva z 1/2 citronu
- 1 svitek skořice

Pusťte se do toho
1. Nakrájená jablka s cukrem a vodou přiveďte k varu a vařte 30 minut, dokud se nebudou rozpadat.
2. Přidejte citronovou šťávu a skořici a vařte další 2–3 minuty. Hustotu ověřte na malém talířku z mrazáku.
3. Hotový džem nalijte do sterilizovaných sklenic a skladujte max. 3 měsíce.
Sdílejte recept na Facebooku se svými přáteli!


